Міжнародні резерви України на 1 листопада 2016 | New-s.com.ua
New-s.com.ua

У Нацбанку розповіли про стан міжнародних резервів України

11.11.2016

За результатами жовтня міжнародні резерви України становлять 15.5 млрд. дол. США., повідомляє прес-служба Національного банку України

Станом на 01 листопада 2016 року міжнародні резерви України становили 15 млрд. 514 млн. дол. США (в еквіваленті). За місяць вони майже не змінилися, у зв’язку з необхідністю здійснення платежів за державним боргом. Загалом за останні 12 місяців резерви збільшилися на 20%.

До міжнародних резервів у жовтні кошти надходили з двох джерел.

• Від проведення Нацбанком інтервенцій на міжбанківському валютному ринку. З наявністю надлишкової пропозиції валюти на міжбанківському ринку НБУ провів протягом 30 днів 10 аукціонів з купівлі іноземної валюти. Протягом місяця жодного аукціону з продажу іноземної валюти проведено не було. Чиста купівля валюти Нацбанком у жовтні становила 274.5 млн. дол. США.

● Від розміщення Урядом ОВДП, номінованих в євро. Надходження з цього джерела до резервів становили 141.3 млн. євро (154.4 млн. дол. США в еквіваленті).

Збільшення резервів було нівельовано витратами коштів з них на здійснення платежів Уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. З резервів на ці цілі було спрямовано 365.8 млн. дол. США. З них 310.1 млн. дол. США – обслуговування та погашення державних цінних паперів.

Раніше повідомлялося: Міжнародні резерви України за рік зросли на 12%

За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3.7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань, поточних операцій Уряду та Національного банку.

Уточнені дані можна знайти за тут.

Фото: wartime.org.ua