Люди з низьким рівнем життя вживають більше солі

Британські вчені вважають, що люди з низьким соціально-економічним положенням вживають більше солі, ніж люди з достатком.

сільВчені Великобританії в ході трирічного дослідження вивчали, як споживають сіль англійці, і чи пов’язано це якось з професією і рівнем освіти людини.

Дослідники врахували ту кількість солі, яку містять продукти харчування, а не ту, що додають у процесі приготування їжі.

Результатами проведених робіт є такі: люди з нестабільним матеріальним становищем, згідно зі спостережень вчених, вживають в їжу продукти відносно низької якості. Саме в цих продуктах харчування, як правило, міститься не тільки багато калорій, але і солі.

І, хоча, як визнають вчені, у Великобританії в останні роки стали вживати менше солі, однак міністерство охорони здоров’я висловлює стурбованість тим фактом, що певні верстви населення вимушені вживати таку нездорову їжу.

Слід зазначити, що «нормою солі» для дорослої людини є 4-8 грамів натрію. Все, що більше, вже веде до підвищеного ризику інфаркту або інсульту. Крім того, сіль затримує рідину в організмі, що негативно впливає вагу людини і стан її нирок.

Як повідомлялось раніше, людина, що володіє декількома мовами, не є розумнішою за інших.

Фото: paho.org

newscomua