22.04.2016
Незабаром перші ГМО-печериці, створені за допомогою технології CRISPR / Cas9, можуть з’явитися на прилавках американських магазинів.
Ідея створення геномодифікованих шампіньйонів належить співробітнику Пенсільванського університету. Задум вченого полягав у зменшенні активності ферменту PPO, який відповідає за потемніння на повітрі не тільки грибів, але й інших рослин, фруктів та овочів.
Цікаво: ЛЮДИ ЧАСІВ КАМ’ЯНОГО ВІКУ ВКЛЮЧАЛИ В СВІЙ РАЦІОН ГРИБИ
Влада Сполучених Штатів та Міністерство сільського господарства США не планують якимось чином контролювати оборот геномодифікованих печериць.
Нагадаємо, що цього року британські вчені отримали дозвіл на проведення експериментів по модифікації генома людських ембріонів — вони будуть намагатися розібратися з проблемами невиношування і безпліддя.
Фото: zakarpattya.net.ua