11.11.2020
Науковці з Норвегії вважають, що регулярне вживання риб’ячого жиру може стати дієвою профілактикою коронавірусу.
Дослідники мають намір провести експеримент із залученням 70 000 добровольців. Це найбільш масштабний експеримент в історії країни, йдеться на сторінках видання.
Норвезькі дослідники напередодні з’ясували, що люди, які регулярно приймають риб’ячий жир, рідше страждають від зараження COVID-19.
Читай також: ДЕФІЦИТ ВІТАМІНУ D МОЖЕ СТАТИ ПРИЧИНОЮ ВАЖКОГО ПЕРЕБІГУ COVID-19
«Жирні кислоти Омега-3 та вітамін D, які містяться в риб’ячому жирі, дуже корисні для попередження інфекцій дихальних шляхів та COVID-19», — зазначила Арне Сораас, одна з керівників проекту.
Додатковий експеримент за участі великої кількості людей допоможе точно встановити, чи дійсно існує профілактичний ефект від риб’ячого жиру.