15.01.2017
Вчені з Вермонтського університету з’ясували, що споживання червоного гострого перцю знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань або інсульту на 13%.
Головним чином, це пов’язано з тим, що гостра їжа зміцнює серцево-судинну систему і захищає людину від інсульту.
Медичні працівники досліджували справи понад 16 000 чоловік, за якими спостерігали представники Національної програми. У результаті вчені склали портрет середньостатистичного споживача перцю чилі.
Виявилося, що середньостатистичний любитель червоного перцю є молодим нікотинозалежним латиноамериканцем, який перебуває у шлюбі і любить червоне м’ясо, овочі та алкогольні напої. Вчені повідомили, що у них, порівняно з іншими, ризик смертності – нижче більш, ніж на 10%.
Також по темі: Гостра їжа подовжує людині життя — китайські вчені
За словами дослідників, причиною таких результатів може бути діюча речовина перцю чилі – капсаїцин. Він перешкоджає набору зайвої ваги, позитивно впливає на коронарний кровообіг і має антимікробні властивості.
Тим не менш, вчені визнали, що механізм впливу перцю чилі на тривалість життя їм не видається цілком зрозумілим.
Фото: mojaferma.info