У шоколаді Nestle стане на 40% менше цукру

05.12.2016

Швейцарський виробник цукерок Nestle разом з групою вчених розробили новий спосіб переробки цукру, що дозволило зменшити кількість підсолоджувача, застосовуваного в шоколадних батончиках на 40 %.

Nestle

Nestle не вдавалася в подробиці формули, однак повідомила, що приступить до створення нових видів продуктів з 2018 року, поетапно зменшуючи в них кількість цукру.

Читай також: Британців розчарувала нова економічна форма шоколаду Toblerone

У Nestle стверджують, що вчені компанії навчилися за допомогою натуральних інгредієнтів надавати цукру новітню структуру, в результаті чого він швидше розчиняється і може здатися на перший погляд не менш солодким. На поточний момент компанія намагається запатентувати цю технологію.

Nestle заснована в 1866 році і наразі є найбільшим у світі виробником продуктів харчування.

Останнім часом зловживання цукром стало першопричиною масових захворювань ожирінням в Англії, і працівники установ охорони здоров’я не раз зверталися до продовольчих організацій з проханням зменшити рівень цукру у власних продуктах. Шість років тому, PepsiCo, що володіє брендом хрусткого Walkers, розробив нову молекулу солі, яка дасть їм можливість використовувати меншу кількість натрію, при всьому цьому не погіршуючи смак продукту.

Фото: slideshare.net

Дана Сарабун