У Швейцарії заборонили варити омарів живцем

12.01.2018

Керівництво Швейцарії заборонило традиційну кулінарну практику, яка є звичайною в ресторанах, – кидати живих омарів в киплячу воду.

у швейцарії заборонили варити омарів живцем

Про це йдеться в поправках до правил в галузі ветеринарії, прийнятих 10 січня Федеральним радою Швейцарії. Повідомляється, що «практика занурення живих омарів в киплячу воду, яка є звичайною в ресторанах, більше не дозволена».

«Омари тепер повинні бути оглушені до того, як їх уб’ють», — йдеться в урядовій постанові. Живих омарів також більше не можна буле перевозити в крижаній воді чи в льоду, замість цього вони повинні утримуватися в своєму природному середовищі.

Більше того, швейцарські парламентарії також ввели заходи по припиненню нелегальної торгівлі собаками. У країні також заборонили використання таких автоматичних пристроїв, які заважають собакам гавкати.

Читай також: У БРИТАНСЬКІЙ ШКОЛІ ЗАБОРОНИЛИ НАЗИВАТИ УЧЕНИЦЬ ДІВЧАТКАМИ

Такими поправками уряд Швейцарії посилається на результати ветеринарного дослідження, в якому йдеться, що омари, краби, лобстери і інші ракоподібні мають складну нервову систему і являються вкрай чутливими до болю.

Фото: shmakota.com.ua

Вікторія Шелестюк