Вчені розповіли про шкоду від вживання солі
19.01.2018
В ході експерименту дослідники прийшли до висновку, що надмірне вживання солі стимулює погіршення когнітивних процесів та функціонування серця.
Про такі висновки науковці з Корнельського університету (США) розповіли на сторінках наукового журналу Nature Neuroscience.
Було проведено експеримент на лабораторних мишах. Протягом 24 тижнів дослідники спостерігали за станом мишей, до продуктів харчування яких додавалася значна кількість солі, яка перевищувала норму в 8-16 разів. В ході експерименту було підтверджено, що надмірне вживання хлориду натрію протягом всього трьох тижнів призводить до когнітивних порушень та інших проблем зі здоров’ям.
Читай також: ВСЯ МОРСЬКА СІЛЬ У СВІТІ ЗАБРУДНЕНА ПЛАСТИКОМ
Вчені зазначають, що надмірне вживання солоної їжі стимулює розмноження імунних клітин, які, своєю чергою, блокують виробництво окису азоту, який являється життєво необхідною молекулою для нормального функціонування мозку і серця. В зв’язку з цим, дослідники наголошують, що зловживання сіллю може призвести до розвитку недоумства та інфарктів.
«Нам вдалося знайти черговий приклад того, як їжа впливає на нашу поведінку і здоров’я, і показати, як неправильні харчові звички негативно впливають на мікросудини мозку і сприяють розвитку слабоумства», — зазначив один з авторів дослідження.
Фото: harchi.info