Вчені виявили нову смертельну небезпеку в шоколаді

14.07.2018

Дослідники з Університету Нью-Йорка дійшли до висновку, що надмірне вживання шоколаду може бути смертельно небезпечним для здоров’я людини, так як деякі речовини, які містяться в ньому, негативним чином впливають на показники артеріального тиску.

Вчені заявили, що найбільш шкідливим компонентом шоколаду являється теобромін, який за своїми властивостями нагадує кофеїн, але для ефекту бадьорості використовує запаси енергії, які вже наявні в організмі.

Читай також: М’ЯСО І ШОКОЛАД ПОГАНО ВПЛИВАЮТЬ НА ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ

Експерти з Національного інституту охорони здоров’я США провели аналогічне дослідження і дійшли до висновку, що нешкідливою для організму людини дозою теоброміну являються 2 грами на тиждень в той час як 2 грами теоброміну містяться в 50 грамах шоколаду.

Фото: dniprograd.org

Вікторія Шелестюк