У США заборона на продаж фастфуду збільшила його популярність

23.03.2015

Влада США в 2008 році обмежили продаж фастфуду на півдні Лос-Анджелеса, так як більшість жителів цього району страждало ожирінням.

фастфуд

Заборона на їжу швидкого приготування, багату жирами і консервантами, спочатку ввели в Південному Лос-Анджелесі. Ресторани теж офіційно заборонили фастфуд.

Введення цих заходів було обумовлено поганим станом здоров’я місцевих жителів, які вживали занадто багато дешевої, але шкідливої ​​їжі, якою є фастфуд. Рівень доходів у Південному Лос-Анджелесі дуже низький, через що у городян часто просто немає грошей на нормальну їжу, і вони змушені харчуватися продукцією забігайлівок, наприклад Макдональдс. Так, як там можна швидко і головне дешево поїсти, через це не менше 60% городян страждали від зайвої ваги.

Також по темі: Фаст-фуд знижує інтелект дитини і успішність у школі

Однак до 2014 року кількість людей зайвою вагою не скоротилась, а навпаки зросла. Виявилося, що фастфуд почали реалізовувати в продуктових магазинах.

До 2015 року кількість людей, що мають ожиріння тільки зросла. Це дозволило фахівцям заявити, що заборона фастфудів спрацювала у зворотний бік.

Фото: mif-facts.com.ua

newscomua