Експерти розповіли про їжу майбутнього

30.08.2017

Розробники з Массачусетського технологічного інституту (США) винайшли незвичайні двохвимірні макарони, які перетворюються в тривимірні.

їжа майбутнього

Суть такої цікавої розробки полягає в тому, що при попаданні у киплячу воду, лист крохмалю або желатину починає розпадатися на окремі макаронини: один шар щільніше іншого, що дозволяє поглинути більше рідини, за рахунок цього продукт набуває задуману форму.

Варто зазначити, що користь даної розробки експерти вбачають у тому, що таким чином можна заощадити на матеріалі, який використовують для упаковки продукту.

Більше того, видання Newscripts повідомляє, що вже сьогодні така їжа стрімко поширюється по всьому світі.

Читай також: ІРЛАНДСЬКІ ВЧЕНІ НАДРУКУВАЛИ ПЛАВЛЕНИЙ СИР НА 3D-ПРИНТЕРІ (ВІДЕО)

Наприклад, науковці з Сан-Дієго створили пиво з повітря. Напій CleanEscape роблять з води, яку витягують з повітря за допомогою спеціального генератора. А в Японії виготовили унікальне морозиво, яке завдяки включенню до складу поліфенольних рідин, не тане.

Фото: chasopys.ua

Вікторія Шелестюк