Норвезькі вчені виявили, що риб’ячий жир є дієвою профілактикою коронавірусу

11.11.2020

Науковці з Норвегії вважають, що регулярне вживання риб’ячого жиру може стати дієвою профілактикою коронавірусу.

Фото: sciencenorway.no

Дослідники мають намір провести експеримент із залученням 70 000 добровольців. Це найбільш масштабний експеримент в історії країни, йдеться на сторінках видання.

Норвезькі дослідники напередодні з’ясували, що люди, які регулярно приймають риб’ячий жир, рідше страждають від зараження COVID-19.

Читай також: ДЕФІЦИТ ВІТАМІНУ D МОЖЕ СТАТИ ПРИЧИНОЮ ВАЖКОГО ПЕРЕБІГУ COVID-19

«Жирні кислоти Омега-3 та вітамін D, які містяться в риб’ячому жирі, дуже корисні для попередження інфекцій дихальних шляхів та COVID-19», — зазначила Арне Сораас, одна з керівників проекту.

Додатковий експеримент за участі великої кількості людей допоможе точно встановити, чи дійсно існує профілактичний ефект від риб’ячого жиру.

Вікторія Шелестюк