У Китаї суд засудив канадця Майкла Спейвора до 11 років в'язниці

У Китаї суд засудив канадця Майкла Спейвора до 11 років в’язниці й депортації за шпигунство

11.08.2021

Народний суд середнього ступеня міста Даньдун, що в провінції Ляонін, визнав громадянина Канади Майкла Спейвора винним у шпигунстві на користь іноземних спецслужб.

У Китаї суд засудив канадця Майкла Спейвора до 11 років в'язниці
Фото: twitter.com/SkyNews

Вирок був винесений у середу, 11 серпня. Канадця звинуватили у «незаконній передачі інформації, яка становить державну таємницю», повідомляє BBC.

Влада КНР конфіскує у засудженого особисте майно на суму 50 тисяч юанів (приблизно 7,7 тисяч доларів США). Іноземця засуджено до 11 років тюремного ув’язнення та депортації.

Терміни висилки Майкла Спейвора з Китаю не вказуються. Згідно з судовою практикою Китаю, засуджених, як правило, депортують після того, як вони відбудуть свій термін покарання.

Читай також: У КИТАЇ СУД ВІДМОВИВСЯ ОСКАРЖУВАТИ ВЕРДИКТ КАНАДЦЕВІ, ЗАСУДЖЕНОМУ ДО СМЕРТНОЇ КАРИ ЗА КОНТРАБАНДУ НАРКОТИКІВ

В грудні 2018 року в Китаї за підозрою в загрозі національній безпеці держави затримали двох громадян Канади. Одним з них був Майкл Спейвор – власник міжнародної неурядової організації Paektu Cultural Exchange, яка займається організацією туристичних поїздок до Північної Кореї.

Вікторія Шелестюк