Червоне м’ясо викликає ниркову недостатність — вчені

30.07.2016

Дослідники з Сінгапуру з’ясували, що червоне м’ясо може привести до ниркової недостатності у людей, які його часто вживають.

червоне м'ясо

Дослідників стурбувало збільшення числа людей, що страждають хронічною нирковою недостатністю — на сьогоднішній день таких налічується близько 500 мільйонів людей по всьому світу.

Фахівці вивчили харчові пристрасті 60 тисяч пацієнтів із цією хворобою. Добровольців вони поділили на групи в залежності від того, скільки червоного м’яса вони їли.

З’ясувалося, що люди, які нерідко їли червоне м’ясо, наприклад, яловичину, частіше мали проблеми з нирками. Ризик виникнення ниркової недостатності у любителів червоного м’яса виявився найвищим — 40%.

Читайте також: Біле м’ясо корисніше, ніж червоне — вчені

Ниркова недостатність — це захворювання, при якому нирки не здатні повноцінно очистити організм від продуктів обміну речовин. Хворий змушений тричі на тиждень проходити процедуру гемодіалізу (в ході якої відбувається механічне видалення шкідливих речовин). Єдиний вихід лікування ниркової недостатності — пересадка нирки.

Фото: expres.ua

newscomua