Гостра їжа подовжує людині життя — китайські вчені

05.08.2015

Китайські вчені встановили, що гостра їжа, особливо з додаванням свіжого перцю чилі, сприяє довголіттю.

гостра їжа

Вчені проаналізували інформацію про стан здоров’я приблизно півмільйона китайців різного віку — від 30 до 79 років. Почали експерименти фахівці в 2004-2008 роках, а потім стежили понад 7 років за добровольцями.

Дослідження показали, що у тих, хто систематично вживав гостру їжу, знижується ризик серцево-судинних, респіраторних і ракових захворювань. Люди надали особисту інформацію про стан здоров’я, а ще про споживання в їжу гострої їжі, зокрема, перцю чилі. Справа в тому, що в ньому є особлива речовина капсаїцин.

Виявилося, що вживання гострої їжі один раз на тиждень знижує ризик смерті на 10%. 3-7 гострих страв на тиждень знижують ймовірність передчасної смерті на 14%. Свіжий гострий перець особливо помітно впливав на ризик смерті від раку, діабету 2 типу та хвороб серця, а люди, що не зловживали алкоголем, насолоджувалися найбільш яскраво вираженим захисним ефектом гострих спецій.

Фото: sunny7.ua

newscomua