13.06.2018
Малайзійські науковці провели дослідження, в ході якого встановили, що властивості грибів позитивно впливають на активацію зростання нейронів в сірій речовині, що сприяє запобіганню утворення хвороб, які можуть з’являтися у людей похилого віку.
Науковці дослідили інформацію про здатність грибів впливати на функціонування мозку, проаналізувавши ряд видів грибів в їх вплив на організми лабораторних гризунів. В результаті виявилося, що наявні в їстівних грибах елементи можуть сприяти запобіганню виникнення хвороби Альцгеймера.
Читай також: ГАЛЮЦИНОГЕННІ ГРИБИ ДОПОМАГАЮТЬ ЗМЕНШИТИ СИМПТОМИ ДЕПРЕСІЇ
Дослідники пояснили, що споживання грибів впливає на збільшення молекул, які мають зв’язок з регулюванням зростання, примноження та збереження нервових клітин мозку. Крім того, повідомляють малайзійські вчені, завдяки вмісту лецитину їстівні гриби не дають накопичуватися в організмі холестерину, тим самим, перешкоджаючи появі хвороб серця.
Фото: kvitkainfo.com