Вчені розповіли, які ягоди знизять ризик хвороби Альцгеймера

15.03.2016

Американські вчені знайшли натуральний засіб, що знижує ризик появи хвороби Альцгеймера.

чорниця

Чорниця може знижувати ризик розвитку раку і хвороб серця, а також здатна надати допомогу в боротьбі з хворобою Альцгеймера.

Регулярне вживання чорниці, як з’ясувалося, не тільки знижує ризик розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань, але і покращує когнітивні функції мозку, зокрема, запобігаючи руйнівним ефектам хвороби Альцгеймера.

Автор дослідження Роберт Крікорян акцентував увагу на тому, що флавоноїди і антоціаніни, які перебувають у складі чорниці, позитивно впливають на пізнавальні здібності тварин.

Читайте також: БАВОВНА ДОПОМОЖЕ В БОРОТЬБІ З ХВОРОБОЮ АЛЬЦГЕЙМЕРА — ВЧЕНІ

У дослідженні також погодилися взяти участь люди у віці від 62 років.

Планується проведення досліджень за участю осіб, які мають вік 50-65 років з факторами ризику розвитку хвороби Альцгеймера, серед яких: артеріальна гіпертензія, ожиріння або підвищений рівень холестерину.

Фото: poradnica.com

newscomua