Кава, чай і вино покращують кишкову мікрофлору

10.05.2016

Згідно з новими даними, люди, які стабільно вживають чай, каву та вино, мають більшу різноманітність корисних бактерій кишечника.

кава чай

Всього фахівці виявили 60 дієтичних причин, пов’язаних з різноманіттям кишкових бактерій. Виявляється, кава дуже позитивно впливає на мікрофлору кишечника, а, наприклад, незбиране молоко призводить до зменшення її різноманітності. Також чисельність бактерій знижується при вживанні антибіотиків і метформіну.

Читайте також: Зміна складу мікрофлори кишечника призводить до ожиріння — вчені

В дослідженні взяли участь близько 1500 осіб. Так, люди, які вживають йогурт або маслянку, мають здоровий кишечник і вражаюче розмаїття кишкових бактерій. Їх число збільшується в тому випадку, якщо людина регулярно п’є вино і каву.

У підсумковому звіті експерти також окремо зазначили, що чим більша різноманітність кишкової флори, тим кращий стан здоров’я людини.

Фото: adventist.org.ua

Дана Сарабун