Вчені радять при грипі їсти солодощі

16.09.2016

Американські іммунобіології з Єльського університету довели, що надходження в ослаблений вірусними інфекціями організм цукру полегшує стан хворого.

солодощі

Випробування проводилося на мишах, яких розділили на дві групи. Перших заразили інфекційним захворюванням (грип), а других бактеріальним (лістерією). Всім їм стали давати глюкозу у вигляді цукру.

Натомість: Дієтологи з’ясували, чому людині важко відмовитися від солодкого

При бактеріальному зараженні у гризунів відбувалася втрата апетиту, а додаткове відгодовування їх глюкозою призводило до летального результату, оскільки в організмі проходило безліч реактивних форм кисню, які пошкоджували важливі клітини головного мозку.

Було відзначено, що глюкоза при бактеріальній інфекції діє на мозок таким чином, що пошкоджуються тканини мозку, і в окремих випадках навіть з’являються судоми. Тому, перш ніж вживати солодощі потрібно обов’язково знати тип інфекції, так як можна завдати непоправної шкоди своєму здоров’ю.

Проте виявилося, що глюкоза стимулює сигнальні шляхи інтерферону, які відповідають за перешкоду поширення вірусу в організмі. Таким чином доведено, що солодка їжа не тільки може, а й повинна вживатися при вірусних інфекціях, але не при бактеріальних.

Фото: bonduelle.ua

Христина Качарай