Вчені розповіли про користь вживання кави

24.10.2018

Група науковців з Університету Циндао (Китай) на чолі з доктором Чи Суюн провела дослідження за участі 82 тис. 737 жінок для того, щоб проаналізувати взаємозв’язок між ризиком виникнення розацеа (почервоніння шкіри обличчя) й споживанням кофеїну.

Протягом масштабного дослідження всі учасники регулярно проходили медичне обстеження та відповідали на запитання дослідників стосовно кількості споживання кави з кофеїном, кави без кофеїну, чаю, безалкогольних напоїв та шоколаду.

В результаті науковці зафіксували 4 тис. 945 випадків появи захворювання розацеа. Проаналізувавши дані медичних обстежень та кількість вживаного учасниками експерименту кофеїну, зокрема кави, вчені виявили зворотний зв’язок між ризиком виникнення розацеа і збільшенням споживання кофеїну.

Читай також: ВЧЕНІ НАЗВАЛИ КОРИСНУ ДЛЯ СЕРЦЯ ДОЗУ КАВИ

З’ясувалося, що відношення ймовірності виникнення розацеа у тих, хто споживає чотири або більше порцій кави з кофеїном у день, до ймовірності захворювання у тих, хто випивав ту ж кількість кофеїну менше ніж раз на місяць, становить 0,77.

Таким чином вчені вважають, що кава може бути корисною для уникнення такого захворювання як розацеа, хоча взаємозв’язок споживання кави і розацеа до кінця не вивчений.

Фото: vestnik.in.ua

Вікторія Шелестюк