Заплямована репутація китайських чаїв

Засумнівались у чистоті китайських чаїв експерти з Грінпісу та провели потрібні досліди. У ході досліджень виявили великий вміст пестицидів, що забруднюють навколишнє середовище та роблять традиційні чаї і трави з Китаю небезпечними для людського здоров’я.

Китайський чайФото:chaline.ruВирощування чаю в Китаї

Для лабораторного аналізу відібрали 65 найпопулярніших зборів традиційної медицини Китаю. Результатом стало виявлення у 26 зразках пестицидів, які заборонені в Китаї та визнані Всесвітньою Організацією Здоров’я особливо небезпечними для людини та її здоров’я. До прикладу в одному із зразків для досліду рівень пестицидів перевищив європейські норми у 500 раз.

Китайські фермери (близько 600 мільйонів) щорічно застосовують 2 мільйони тон пестицидів. При цьому ефективність застосування великої кількості пестицидів становить лише 30 %, решта — забруднюють середовище. Шкідливість пестицидів полягає у тому, що їхня дія викликає проблеми з навчанням, репродуктивні аномалії та гормональні збої.

Незважаючи на це, пестициди — найпоширеніший засіб для підвищення урожаю в Китаї у зв’язку із великим попитом на натуральну продукцію у всьому світі. Важливо те, що самі фермери не знають про шкідливість речовин для здоров’я споживачів та навколишнього середовища.

Більшість фермерів з Китаю можуть придбати токсичні пестициди у місцевому магазині. Влада при цьому не контролює якість продукції та не гарантує чистоти чаїв, що йдуть на експорт.

По матеріалам:Здоровье Украины

newscomua