Жирна їжа сприяє виникненню цукрового діабету

12.09.2017

Вчені з Університету Лафборо в ході дослідницького проекту визначили, що надмірне вживання жирної їжі знижує чутливість до інсуліну навіть у здорових людей.

жирна їжа

В ході експерименту за участю 15 здорових молодих людей британські фахівці з’ясували, що вживання жирних продуктів підвищує ризик розвитку цукрового діабету, навіть якщо вживати ці продукти не тривалий період часу.

За словами дослідників, пристрасть до жирних страв підвищує рівень глюкози в крові і знижує чутливість підшлункової залози до інсуліну. Саме ці фактори, як відомо, провокують появу діабету 2-го типу.

Читай також: КОНСЕРВОВАНІ ПРОДУКТИ ВИКЛИКАЮТЬ ДІАБЕТ І СЕРЦЕВІ ЗАХВОРЮВАННЯ

Більше того, повідомляється, що низька чутливість до інсуліну також пов’язана з пошкодженням кровоносних судин, хворобами серця, ожирінням, високим кров’яним тиском, пише The Daily Mail.

Фото: Svit24.net

Вікторія Шелестюк