Надмірне споживання цукру призводить до хвороб серця

08.11.2016

Дослідники з Швеції з’ясували, що цукор у великій кількості може підвищити ризик серцево-судинних захворювань.

цукор

В рамках свого масштабного проекту вчені стежили за тим, як харчуються люди і яким чином їх харчові звички відбиваються на змінах у стані здоров’я. До початку дослідження ніхто з добровольців не страждав діабетом і хворобами серця.

Систематично вони проходили медогляди. При цьому фахівці проводили оцінку кількості вживаних солодких напоїв та аналіз раціону учасників у цілому.

Читай також: НАУКОВЦІ ВСТАНОВИЛИ, ЩО ЦУКОР СКОРОЧУЄ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ

В результаті було встановлено, що у 5% людей, цукор в їжі яких становив 15% від усього раціону, був зафіксований інфаркт міокарда.

При цьому результати були скориговані з урахуванням факторів, які традиційно пов’язуються з серцево-судинними захворюваннями. До них відносяться куріння, вживання алкоголю і фізичні вправи.

Фото: agropolit.com

Дана Сарабун