Вчені розповіли про смертельну небезпеку кухонної солі

16.11.2017

Група дослідників з’ясувала, що надмірне споживання кухонної солі може завдати значної шкоди мікрофлорі кишечника і призвести до розвитку ряду захворювань.

кухонна сіль

Дослідники провели експерименти, годуючи лабораторних мишей солоною і несолоною їжею. В результаті спостережень було з’ясовано, що у мишей , які вживали їжу з високим вмістом солі, кількість бактерій Lactobacillus murinus була значно нижчою від норми, що сприяє погіршенню мікрофлори кишечника та зумовлює розвиток аутоімунного енцефаломієліту і гіпертензії, повідомляє журнал Nature.

Вчені також наголошують, що у людей, які споживають багато солі, збільшується число клітин Т-хелперів 17 типу, що призводить до розвитку гіпертензії.

Читай також: ЛЮДИ З НИЗЬКИМ РІВНЕМ ЖИТТЯ ВЖИВАЮТЬ БІЛЬШЕ СОЛІ

Варто зазначити, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, систематичний прийом надмірної кількості солі призводить до підвищення кров’яного тиску і, як наслідок, — до ймовірності розвитку різноманітних хвороб серця, нирок, шлунку.

Фото: © omnigen.nl

Вікторія Шелестюк