альцгеймер

Першу в світі вакцину від хвороби Альцгеймера випробують у США

19.11.2021

У грудні цього року Бостонська лікарня розпочинає випробування на людях вакцини для боротьби з хворобою Альцгеймера.

альцгеймер
Фото: © pixabay.com

Це буде перше клінічне випробування назальної вакцини проти розладу, що викликає деменцію, про це йдеться в офіційній заяві лікарні.

В початковому випробуванні першої фази візьмуть участь 16 здорових пацієнтів у віці від 60 до 85 років, у яких проявляються ранні симптоми хвороби Альцгеймера.

Читай також: ДІЄТОЛОГИ НАЗВАЛИ ЕФЕКТИВНИЙ РАЦІОН ПРОТИ ХВОРОБИ АЛЬЦГЕЙМЕРА

Вчені відзначають, що це дуже важливе випробування, яке підведе підсумок двадцяти років роботи над препаратом. За цей період часу фахівці вивчали засіб і його вплив на живий організм. Кожен експеримент демонстрував багатообіцяючий результат в лікуванні захворювання Альцгеймера.

Якщо після завершення нового дослідження, вакцина виявиться безпечною для людини, а доза препарату зможе виконувати поставлене перед нею завдання, то вже в найближчому майбутньому люди на ранній стадії хвороби Альцгеймера зможуть усунути перші симптоми недуги, а люди із зони ризику запобігти його розвиток.

Фахівці Центру з контролю і профілактики захворювань США відзначають що в минулому році в країні налічувалося майже 6 млн хворих, але вже через 40 років ця цифра може істотно зрости, досягнувши 14 млн.

Уляна Коропецька