Шоколад знижує ризик серцевих захворювань та інсульту

17.06.2015

Британські вчені з університету Абердіна прийшли до висновку, що чорний шоколад дуже корисний для здоров’я людини.

їсти шоколад

Протягом дванадцяти років фахівці вивчали раціон більше 20 тисяч чоловік. Після чого, вченим вдалося встановити, що вживання шоколаду здатне скоротити небезпеку виникнення інфаркту в 25% випадків, а інсульту — в 23%.

По темі: ВЧЕНІ СТВОРИЛИ ШОКОЛАД ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ УВАГИ

Експерти стверджують, що 100 г шоколаду кожного дня можуть істотно убезпечити будь-яку людину від ризику інсульту.

До слова: ШОКОЛАД У ПОЄДНАННІ З НИЗЬКОВУГЛЕВОДНОЮ ДІЄТОЮ ДОПОМАГАЄ СХУДНУТИ

За словами науковців, в шоколаді є речовини, які сприяють розрідженню крові. Також цей продукт може збільшувати кількість еритроцитів.

Цікаво: СТВОРЕНО СПЕЦІАЛЬНИЙ ШОКОЛАД ПРОТИ СТАРІННЯ ШКІРИ

До того ж, вчені відзначають, що добровольці їли і чорний, і молочний шоколад, а ефект від цього суттєво не змінювався.

Фото: infosmi.net

Христина Качарай